V.V.E. Uk & Puk

Voor- en vroegschoolse educatie

 

Gastouderbureau "Steentje" wil ook in 2018 graag haar steentje bijdragen aan het geven van goede voorschoolse educatie voor onze baby's en jonge gastkinderen.

Ook de Nederlandse overheid pleit voor meer aandacht voor de ontwikkeling van baby's en peuters. Men vind namelijk dat pedagogische medewerkers op een babygroep minder moeten wisselen. Volgens de regering is het belangrijk dat de baby's meer vertrouwd raken met vaste gezichten, wat in onze ogen zorgt voor meer stabiliteit en emotionele veiligheid voor de baby. Daar dit bovenstaande bij onze kinderopvang zeer van toepassing is zien wij dit als een stimulans om door de gaan met ons VVE programma genaamd Uk en Puk. Wij hopen dat steeds meer ouders en verzorgers overtuigd raken en kiezen voor kwalitatief goede gastouderopvang. 

In begin 2014 zijn we van start gegaan met de eerste groep gastouders. We zijn begonnen met een uitgebreide instructieavond over het Uk & Puk traject.

Hierna volgde de nodige bijspijker cursussen en werden nieuwe gastouders ook opgeleid en liepen mee met het vervolg traject.  

Inmiddels zijn bijna al onze gastouders volop bezig zijn met de Uk en Puk methode.

De reacties over de (bijgewerkte) oefenstof en het vervolg programma zijn veelal positief.

In 2015, 2016, 2017 en ook alweer in 2018 zijn er weer nieuwe bijeenkomsten geweest, deze avonden moeten er voor zorgen dat onze oppassen gezamenlijk nieuwe thema's doornemen. Deze bijeenkomsten worden ook gebruikt door de gastouders en oppassen aan huis om met collega gastouders ervaringen uit te wisselen.

Wat houdt dat nu in dat VVE?

VVE betekend Voor- en Vroeg schoolse Educatie. Uk & Puk is een VVE methode welke speciaal is ontwikkeld voor de kinderopvang.

Het programma is afgestemd op de leeftijd 0 tot 4 jaar en bedoeld om te voorkomen, vroegtijdig opsporen en aanpakken van taal- , sociaal-, emotionele- en/of motorische achterstanden bij jonge kinderen. Ook worden de kinderen voorbereid op het basisonderwijs.

Kinderen hebben hierdoor een betere start. Spelen staat centraal bij de VVE methode want spelen is ontdekken en groeien.

Onze gastouders en oppassen aan huis zullen thema's met de daarbij horende activiteiten behandelen en aanbieden.

De Puk pop speelt hierbij een grote rol en zal betrokken worden bij de thema's.

Voor vragen of opmerkingen kunt u ons het beste mailen via : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De ervaringen met het werken met de methode Uk & Puk resulteerde onder andere in onderstaande spontane reacties van onze kinderoppassen:

 

Gastouder Patricia:Gastouder heeft kleurplaten opgehangen.
We zijn aan de voorbereiding begonnen met WELKOM PUK en hebben een hoekje voor Puk gemaakt.
De kids hebben mooie tekeningen  gemaakt en ze zijn heel blij met puk.
 
 
Gastouder Petra:
De Uk en Puk kleurplaten worden netjes in de slaapkamer opgehangen.

 

 

 Peuter met de pop Puk

Logo Uk en Puk VVE 

 

 

Gastouderbureau "Steentje"

Spoorlaan 167

4872XM Etten-Leur

076-5037501

www.oppas-bemiddeling.nl

 

 

 

 

Contact

Heeft u een vraag of wilt u gebruik maken van onze diensten? Neem dan contact met ons op.

Contact

Wij zijn bereikbaar op telefoonnummer 076-5037501.

www.nanny-care.nl

info@gob-steentje.nl

Geboortebord

Baby op komst? Ontvang als klant een mooi geboortebord!

Geboortebord